• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Band Band members Barbara Somorjai - vocal


Bari, az egyik vokalista

1979. majdnem legvégén születtem. Még a buli előtt szerettem volna napvilágot látni Laughing
Ez az életérzés és a zene gyakorlatilag egész életemben velem volt, van, s szerintem sokáig velem is lesz.

Hol is kezdődött amikor először hangszert ragadtam kezembe…? Amire emlékszem, az csupán annyi, hogy általános iskolás voltam és egy-két barátnőmmel belógtunk a kultúrházba, ahol éppen valamilyen tehetségkutató-féleség ment. Sok-sok zenész, hangszerek és mindenféle muzsika szólt. Inkább csak olyan visszafogottan. De amit megláttam, az egy srác volt egy gyönyörű világos színű akkusztikus gitárral. Nos, asszem itt kezdődött… Smile
Pár hét múlva már a balatonföldvári zeneiskola gitárterem székeit és hangszereit koptattam.
Dolgos Livi barátnőmmel (osztálytársammal) hamar rájöttünk, hogy kettesben jobb zenélni, mint egyedül. S mivel Ő is gitározott, megbeszéltük, hogy néha összejárhatnánk énekelni és gitározni. Na, a csapatban játszás itt kezdődött! Kb. 13 évesen.

A sors ugyanabba a középiskolába vetett minket, s mi azon kívül, hogy szorgalmasan tanultuk a növények latin neveit és nézegettük a srácokat, nagyon sokat zenéltünk.
Balatonföldváron akkor mi voltunk a helyes/vagány kiscsajok, akik egy szál gitárral kiállnak és éneklik a Bródy, Piramis feldolgozásokat.


Balatonföldvár, s benne Koseluk Matyi, Feri és Fung András sokat segítettek nekünk a kezdeti lépésekkor, de ami igazán nagy löketet adott zenei életemben, az Balatonboglár és az Ifi Klub volt! 

Fung Andris barátunk volt oly kedves és elvitt minket oda… Igazi vad-rocker világba csöppent a két kis szűz lány… no, de hogy mi milyen fantasztikusan éreztük magunkat… azt szavakban nem lehet kifejezni!
Hamar ott termett mellettünk Légrádi Tóni, aki aztán védőszárnyai alá vett minket, jótanácsaival látott el bennünket, s szerzett nekünk 2 pasit, akik még zenélni is tudtak. Hát, igen, Gábor (dob) és Emil (basszus)…. így aztán megalakult a híres „Vadalma” zenekar. Ének és elektro-akkusztikus gitár. Ez voltam én.
Zeneileg és barátokat illetően a legszebb korszakom volt.

Ezután jöttek a komolyabb dolgok, sajnos…. Továbbtanulás, komoly kapcsolat, messze Boglártól… Kicsit megszakadt a kapcsolatom a zenével….

Eltelt 7 év s szerencsére újra érezhetem mi az, hogy „Örömmel énekelni a közönségnek”, hála Tunkli Misinek, aki bemutatott az Artons zenekarnak 2008. tavaszán. Kiss